Villa Intrata
W Villi Intracie, położonej na terenie wilanowskiej rezydencji króla Jana III, z pasją odtwarzamy staropolskie smaki i kulturę.
Wstępując w nasze progi, wyruszą Państwo w niezwykłą podróż do czasów, gdy celebrowano życie, a pozornie zwykłe wydarzenia przeradzały się w niebywałe spektakle artystyczne. Do czasów, gdy uczta nie tylko zaspokajała apetyt, ale też stanowiła przeżycie intelektualne i estetyczne. Zapraszamy do wyjątkowego i stylowego miejsca położonego z dala od zgiełku miasta. Zapewniamy elegancką i wyrafinowaną oprawę Państwa uroczystości. Mamy nadzieję, że zechcą się Państwo rozsmakować w naszej propozycji!
Villa Intrata, ul. Stanisława Kostki Potockiego 23, 02-958 Warszawa
Kontakt:
Renata Mazur
t: 505 036 019
m: sprzedaz@muzeum-wilanow.pl
Polecane
Wynajem przestrzeni
Oferujemy Państwu możliwość wynajęcia wilanowskich wnętrz pałacowych i ogrodów. Niejednokrotnie przekonaliśmy się, że jest to idealne miejsce do organizacji prestiżowych spotkań oraz ważnych wydarzeń, takich jak: konferencje, szkolenia, gale, koncerty, spotkania biznesowe, imprezy firmowe czy uroczyste kolacje. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą.
Rekonstrukcja kulinarna w Villi Intracie
Kultura staropolska stanowi nasze dziedzictwo narodowe, o które troszczymy się, aby zachować je dla przyszłych pokoleń. Odtwarzanie historii i jej …
Villa Intrata | śluby i imprezy okolicznościowe
Charakterystyczny dla baroku splendor sprawiał, że pozornie zwykłe wydarzenia przeradzały się w niebywałe spektakle. Dziś również imprezy okolicznościowe oraz spotkania …
Villa Intrata | wydarzenia kulturalne i biznesowe
O wyjątkowości rozmaitych wydarzeń w dużej mierze decydują miejsca, w których się one odbywają. Jeśli szukają Państwo przestrzeni wytwornej, eleganckiej, …
Villa Intrata | konferencje i seminaria
Królewski Wilanów jest idealnym miejscem do organizacji konferencji, seminariów i szkoleń. Kameralna, stylowo zaaranżowana willa i otaczający ją cichy ogród …
Smak i tożsamość. Polska i niemiecka literatura kulinarna w XVII wieku
Smak to nie tylko cecha jedzenia, ale także zmysł, poprzez który poznajemy świat. Był i jest zmienny, podlega modzie i jest przedmiotem dyskusji. Marta Sikorska wnosi do niej cenny wkład, przedstawiając dokładną i systematyczną analizę niemieckich książek kucharskich z XVII w.
Staropolskie przepisy kulinarne. Receptury rozproszone z XVI-XVIII w. Źródła rękopiśmienne
Staropolskie przepisy opowiadają nam o czymś więcej niż tylko o tym, jak usmażyć rybę w papierowym pudełku, jak ze szczupaka przyrządzić wołowinę i jak ugotować zdrowotny bulion. Siódmy tom serii Monumenta Poloniae Culinaria zawiera rękopiśmienne, rozproszone (niepochodzące z książek kucharskich) i bardzo zróżnicowane receptury kulinarne z XVI–XVIII w.
Staropolskie przepisy kulinarne. Receptury rozproszone z XVI-XVIII w. Źródła rękopiśmienne
Staropolskie przepisy opowiadają nam o czymś więcej niż tylko o tym, jak usmażyć rybę w papierowym pudełku, jak ze szczupaka przyrządzić wołowinę i jak ugotować zdrowotny bulion. Siódmy tom serii Monumenta Poloniae Culinaria zawiera rękopiśmienne, rozproszone (niepochodzące z książek kucharskich) i bardzo zróżnicowane receptury kulinarne z XVI–XVIII w.