Przy stole – o kulturze i historii | warsztaty savoir-vivre
Czy wiesz, jak zachować się podczas eleganckiego przyjęcia? Przekonaj się, jakich zasad należy przestrzegać przy stole, aby dobrze wypaść i być dobrze ocenianym.
Które miejsce przy stole zająć? Kiedy i jakimi sztućcami zacząć jeść? O czym rozmawiać, a jakich tematów podczas posiłku absolutnie nie poruszać? Jak elegancko poradzić sobie z trudnymi potrawami? I jak to wreszcie jest z łokciami na stole – można je oprzeć czy nie? Podczas warsztatów najpierw poznamy tajniki kultury stołu, a następnie do niego nakryjemy i zasiądziemy, aby przy wspólnym posiłku wykorzystać zdobytą wiedzę.

Najważniejsze informacje
Terminy:
poniedziałek-piątek
Godzina
9.30 lub 13.00
Miejsce:
Villa Intrata
Miejsce zbiórki:
Kasa
Bilety:
Materiały:
zastawa stołowa, wspólny posiłek, karty pracy, dyplom (wspólny dla grupy)
Pamiętaj
- Podczas warsztatów nie zwiedzamy pałacu.
- Przy rezerwacji poinformuj o alergiach pokarmowych.