Poznaj kuchnię staropolską
warsztaty kulinarne
Czym były kapłony i cukrowe korzonki? Dlaczego dawniej barszcz był zielony, a w bigosie nie zawsze była kapusta? Jak smakowały dania, które mógł jeść król Jan III? Na te i inne pytania odpowiemy podczas warsztatów historycznej rekonstrukcji kulinarnej.
Podczas zajęć poznamy dawne smaki i tradycje, a pod okiem profesjonalnych kucharzy oraz z pomocą edukatorów kulinarnych przyrządzimy dwa dania według przepisów z pierwszych polskich książek kucharskich. Na koniec wspólnie zasiądziemy do stołu, aby skosztować przygotowanych potraw.
Dla kogo: rodziny z dziećmi w wieku powyżej 7 lat, dorośli
Jeśli masz jakieś alergie lub wykluczenia pokarmowe (również dieta wegetariańska i wegańska), prosimy, zgłoś je mailowo przy zakupie biletu, abyśmy mogli dostosować menu do Twoich potrzeb.
Kontakt:
Anastazja Bierzgalska
m: abierzgalska@muzeum-wilanow.pl

Najważniejsze informacje
Terminy:
Godzina
Miejsce:
Bilety:
Pamiętaj
Sprzedaż biletów rusza:
- na warsztaty 19 stycznia 2025 r. – WYPRZEDANE!
- na warsztaty 8 czerwca 2025 r. – 26 maja 2025 r. o godz. 9.00;
- na warsztaty 23 listopada 2025 r. – 10 listopada 2025 r. o godz. 9.00.