Przy królewskim stole – warsztaty kulinarne
Czy łatwo wyprawić królewską ucztę? Przekonaj się, przygotowując ulubione dania Jana III i poznając zasady XVII-wiecznego savoir-vivre’u.
Dzięki warsztatom kulinarnym i elementom edukacji o kulturze stołu bliższa stanie nam się kuchnia króla Jana III. Dowiemy się, jakie potrawy pojawiały się na stole władcy i które z nich najbardziej sobie upodobał, jak przygotowywano uczty w XVII w. i jakich zasad savoir-vivre’u należało wówczas przestrzegać. Stworzymy królewskie dania według zachowanych przepisów, a na koniec nakryjemy do stołu i zasiądziemy do wspólnej uczty.
Zajęcia szczególnie polecane uczniom szkół gastronomicznych.
Zajęcia szczególnie polecane uczniom szkół gastronomicznych.

Najważniejsze informacje
Terminy:
poniedziałek-piątek
Godzina
9.30 lub 13.00
Miejsce:
Villa Intrata
Miejsce zbiórki:
Kasa
Bilety:
Materiały:
naczynia, narzędzia oraz produkty do przygotowania dań, czapki kucharskie, fartuchy, jednorazowe rękawiczki, wspólny posiłek, przepisy i dyplom (dla grupy)
Pamiętaj
- Podczas warsztatów nie zwiedzamy pałacu.
- Przy rezerwacji poinformuj o alergiach pokarmowych.