W staropolskiej kuchni – warsztaty kulinarne
Gotowanie jest sztuką, do której potrzeba inspiracji, wyobraźni i weny. To również rzemiosło, którego możesz się nauczyć. Idealnym początkiem kulinarnej przygody będzie spotkanie z fascynującą kuchnią historyczną.
Kuchnia staropolska pełna była zagadek, kontrastów i niecodziennych połączeń smakowych. W tej doborowej mieszance wielu kultur tradycje Zachodu doprawione były wyraźnymi nutami Wschodu. Podczas zajęć poznamy dawne smaki i tradycje, a pod okiem profesjonalnych kucharzy, z pomocą edukatorów kulinarnych przyrządzimy dania według przepisów z najstarszych polskich książek kucharskich. Na koniec zasiądziemy do stołu, aby wspólnie skosztować przygotowanych potraw.
Zajęcia szczególnie polecane uczniom szkół gastronomicznych.
Zajęcia szczególnie polecane uczniom szkół gastronomicznych.

Najważniejsze informacje
Terminy:
poniedziałek-piątek
Godzina
9.30 lub 13.00
Miejsce:
Villa Intrata
Miejsce zbiórki:
Kasa
Bilety:
Materiały:
narzędzia i produkty do przygotowania dań, czapki kucharskie, fartuchy, jednorazowe rękawiczki, wspólny posiłek, przepisy i dyplom (dla grupy).
Pamiętaj
- Podczas warsztatów nie zwiedzamy pałacu.
- Przy rezerwacji poinformuj o alergiach pokarmowych.