W staropolskiej kuchni – warsztaty kulinarne
                         Gotowanie jest sztuką, do której potrzeba inspiracji, wyobraźni i weny. To również rzemiosło, którego możesz się nauczyć. Idealnym początkiem kulinarnej przygody będzie spotkanie z fascynującą kuchnią historyczną.
                     
                     
                                 Kuchnia staropolska pełna była zagadek, kontrastów i niecodziennych połączeń smakowych. W tej doborowej mieszance wielu kultur tradycje Zachodu doprawione były wyraźnymi nutami Wschodu. Podczas zajęć poznamy dawne smaki i tradycje, a pod okiem profesjonalnych kucharzy, z pomocą edukatorów kulinarnych przyrządzimy dania według przepisów z najstarszych polskich książek kucharskich. Na koniec zasiądziemy do stołu, aby wspólnie skosztować przygotowanych potraw.
Zajęcia szczególnie polecane uczniom szkół gastronomicznych.
                         
                     Zajęcia szczególnie polecane uczniom szkół gastronomicznych.
 
                         Najważniejsze informacje
Terminy:
                                     poniedziałek-piątek
                                 
                             Godzina
                                     9.30 lub 13.00
                                 
                             Miejsce:
                                     Villa Intrata
                                 
                             Miejsce zbiórki:
                                     Kasa
                                 
                             Bilety:
Materiały:
                                    narzędzia i produkty do przygotowania dań, czapki kucharskie, fartuchy, jednorazowe rękawiczki, wspólny posiłek, przepisy i dyplom (dla grupy).
                                
                                                            Pamiętaj
- Podczas warsztatów nie zwiedzamy pałacu.
- Przy rezerwacji poinformuj o alergiach pokarmowych.